loading...
آموزش ها
تبلیغات ویزه
        sms.mida-co.ir



       
       
M:A بازدید : 46038 پنجشنبه 10 اسفند 1391 نظرات (7)

اسم بازی: حکم 4نفره

اصالت: اروپا

تعداد بازیکن: 4نفر

استاندارد: 52 کارت

هدف از بازی: بردن هفت ست (راند) بازی زودتر از حریف.

نوع بازی: سرگرمی و قمار

شروع بازی:

- ابتدا بین تمام داوطلبین بازی کارت پخش کرده نفر اول که آس بیاره حاکم میشه و نفر دوم که آس بیاره هم تیمی حاکم و نفرات سوم و چهارم تیم حریف را تشکیل میدهند.

- بازیکنان میتوانند هم تیمی خود را انتخاب و بین دو تیم برای مشخص شدن حاکم به روش آس عمل کنند و یا چهارتا کارت به پشت بر روی عرشه قرار دهند و هر کسی که بالا ترین کارت از نظر عددی را بردارد حاکم میشود.

- در بازی چهار نفره بازیکنانی که روبروی همدیگر قرار دارند عضو یک تیم هستند و با تیم حریف بازی میکنند.

- بازی توسط حاکم و کارتی که او میندازه شروع میشود.

 - جهت بازی بر عکس عقربه های ساعت یعنی دست راست است.

توزیع کارت: Dealer

بازیکن سمت چپی حاکم Dealer میشود.(توافقی)

Dealer اول به حاکم پنج کارت میدهد و پنج کارت دیگر به بازیکن سمت راست حاکم که یار خودش هست میدهد و پنج کارت یار حاکم را بعد از مشخص شدن حکم به او میدهد و پنج کارت هم به خودش میدهد و دور بعدی به هر نفر چهار برگ میدهد.

کارت 13=4+4+5

آموزش:

شرح مختصر:

به هر بازيكن 13 برگ داده مي شود كه يك خال ، به انتخاب شخص حاكم ، به عنوان خال حكم انتخاب مي شود و بر همه خال هاي ديگر برتري دارد . بازيكنان در دو تيم دو نفره با هم بازي مي كنند و هر تيمی كه زودتر هفت دست کارت را ببرد برنده آن راند است و هر تیمی كه هفت راند را ببرد برنده نهايي بازي است.

شرح کامل:

1- انتخاب حاکم : قبل از شروع بازي انتخاب يار و انتخاب حاكم صورت مي گيرد.

ترتيب ارزش کارت ها بدین صورت است يعني : A,K,Q,J ,10,9,8 .... 2
بازیکنان هر تیم روبروی همدیگر قرار میگیرند به مانند(+)

بر فرض مثال امین با علی تیم حاکم میشوند و حمید و حامد تیم Dealer میشوند, خوب حالا امین حاکم و دست راستیش حمید  Dealer حمید پنج تا کارت میده به امین (حاکم) و پنج تا کارت هم به یارش و منتظر میشه تا حکم مشخص بشه بعد باقی کارت ها را پخش میکنه .

حاکم باید یک خال را از بین () انتخاب کنه

سوال: حکم چیه ؟

ارزش برگ ها رو که میدونید, به ترتیب: J,Q,K,A و 10 و همینطور به پایین .

حالا در این بین یک خال حکم میشه بالفرض دل حکم میشه. برگهای حکم از سایر برگها ارزش بیشتری دارند یعنی تکدل از همه برگها با ارزش تره و همینطور به پایین و حتی 2دل ارزشش از تک مثلا خشت بیشتره !

فرض بالا رو ادامه میدیم امین حاکم شده و از بین پنج تا کارت خود باید حکم رو انتخاب و اعلام کند معمولا برای حکم کردن قاعده خاصی نیست و هر کس یک چیزی را برحسب وارد بودن و تجربه ,حکم میکند اما در حالت پیش فرض خال کارتی حکم میشود که بین اون پنج کارت اولیه از همه بیشتر یا از همه بالاتر باشد برفرض مثال پنج کارت اول امین عبارتند از A،K (که کم پیش میاد!) , و A و5 و ,4 خب اینجا امین میتونه هرچی بخواد حکم کنه اما عقل سلیمش میگه که دل هایی که داره سرترند و باید آنها را حکم کند. بعضی ها هم میگن که خود آس و شاه دل 2 دست میگیرند پس خشت حکم میکنند.

- حکم کردن بستگی به بازیکن داره. 
خب
حالا امین حکم را انتخاب کرده و برای شروع بازی هر خال کارتی که حاکم انداخت باید باقی بازیکنان همان خال را بازی کنند و اگر بازیکنی آن خال را نداشت با خال حکم میتواند آن را به اصطلاح برش دهد و کارت ها را ببرد.

بر فرض مثال امین خال دل را حکم کرده و با آس خشت بازی میکنه اینجا حمید باید خشت بازی کنه , فرض میکنیم که حمید خشت داره یکی 6 خشت یکی دیگه شاه خشت خب اینجا حمید باید یک خشت بازی کنه اما بهتره 6 رو بازی کنه به جای شاه . چرا ؟ چون ارزش شاه از 6 بالاتره و باید نگهش داشت درثانی وقتی امین آس خشت رو بازی کنه کارت شاهی که دست حمید هست سرتره . 
خب امین آس
را بازی کرد حمید هم 6   را و علی 4 و حامد 2 دادند اینجا ارزش آس بالاتر از 6  و بقیه هست و امین میتونه چهار کارت ( یک دست ) را برداره و کنار بذاره حال این چهار کارت شامل یک دست است و هر تیم به هفت دست برسه برنده یک راند است و باید برای مشخص شدن تیم برنده هفت راند بازی کرد.

- فرض بالا را بدین صورت ادامه میدیم که امین آس بازی کرد اما حمید خشت نداشت! 
در این حالت حمید باید کارت حاکم را به اصطلاح برش (به معنی بریدن) دهد. 
برای برش دادن باید بازیکن به جای اون خال که بازی شده و نداره با کارت حکم برش بده خب حامد آس
  بازی کرده حمید هم نداره به جاش با 8لو دل  اون رو برش میده و یک دست برای تیم خودش میبره (قبلا ذکر شد که خال حکم از خال های دیگر حتی آس ها بالاتر است)

قوانین بازی:

- این روش هم فکر کنم بخاطر اینکه حاکم از سرزنش شدن برای بد حکم کردن شونه خالی کنه بوجود آمده و بوسیله ی دست یارش حکم میکنه مثلا میگه برگ وسط یارم  و Dealer کارت سومی یار حاکم را رو میکنه و آن خال کارت بعنوان حکم انتخاب میشود.(توافقی)

- در بازی ممکن است بازیکنی تقلب کند و اگر تیم حریف دست هایی که تیم متقلب بدست آورده را, رو کند و تقلب اثبات شود بازی متوقف و تیم حریف (بدون برنده شدن) امتیاز یک راند را بخاطر تقلب کسب میکند و اگر تیم حریف تقلب را اثبات نکرد امتیاز یک راند برای تیم متحم شده ثبت میشود و راند بعدی شروع میشود.

- کوت: تیمی که حاکم هست و  هفت دست کارت جمع کند و تیم مقابل هیچ دستی نداشته باشد به اصطلاح کوت زده که شامل امتیاز 2 راند است یعنی اگر تیمی که کوت زده در راند دوم بازی باشد بجای سه راند برای خود چهار راند ثبت میکنند بطور خلاصه چنانچه تیم حاكم مؤفق بشود یک راند را با نتیجه 7بر صفر ببرد ، به جای یك ست  بازی دو ست برای آن ها ثبت می شود. بازی تا هفت ست (راند) است.

(خلاصه کوت : چنانچه تيم حاكم مؤفق شود یک راند را با نتيجه 7بر صفر ببرد ، به جاي يك راند دو راند براي آن ها ثبت مي شود.)

- پر کوت: تیمی که حاکم نیست و هفت دست کارت جمع کند و تیم حاکم هیچ دستی نداشته باشد به اصطلاح پر کوت زده که شامل امتیاز 3 راند است یعنی اگر تیمی که پرکوت زده در راند دوم بازی باشد بجای سه راند برای خود پنج راند ثبت میکنند بطور خلاصه اگر تیم غیر حاكم (Dealer) مؤفق بشود یک راند را با نتیجه 7 بر صفر ببرد به جای یك ست بازی 3 ست بازی برای آن ها ثبت می شود.

(خلاصه پر کوت : اگر حالت بالا براي تيم غير حاكم آن دست پيش بيايد يعني 7 بر صفر تيم حاكم را ببرد به جاي يك دست 3 دست برده برايش ثبت مي شود.)

 

- سوپر کوت: اگر تیمی پس از این كه هفت دست را برد ، اصرار به ادامه بازی داشت و مؤفق شد كه تمام 13 دست را ببرد در اصطلاح به آن سوپر کوت می گویند در این صورت كل بازی تمام است و تیم سوپر کوت كننده برنده نهایی بازی خواهد بود, این پیروزی سهمگین ترین نوع برد است .

- هر دست شامل چهار کارت است و برای بردن یک راند بازی باید هفت دست گرفته باشید.

- هر خال کارتی كه حاکم بازي كرد ، بقيه هم بايد همان خال را بازي كنند مگر اين که آن خال را نداشته باشند در اين صورت دو حالت وجود دارد برش یا رد کردن.

- حالت رد کردن: حاکم آس پیک بازی میکند بازيكن سمت راستي(رقیب) 3لو پیک و بازیکن بعدی (یار حاکم) پیک ندارد در اینجا چون یار خودش که حاکم هست بالاترین خال یعنی آس را بازی کرده میداند که دست مال خودشان است و لزومی به برش نیست و یک خال کارت دیگر با توجه به کارتهای خودش رد میکند مثلا اگر یار حاکم آس دل را داشته باشد یک خال بی ارزش مثل 2لو دل را رد میکند تا حاکم متوجه شده و برای یار خودش دل بازی کند و بعد از یار حاکم بازیکن بعدی کارت می اندازد.

- حالت برش یا بریدن: حاکم آس پیک بازی میکند بازيكن سمت راستي(رقیب) 3لو پیک و بازیکن بعدی (یار حاکم) 4لو پیک و بازیکن آخر (رقیب) پیک ندارد در اینجا چون که حاکم بالاترین خال یعنی آس را بازی کرده میداند که دست مال حاکم است و برای بردن دست به نفع خود لازم به برش است در اینجا بوسیله خال حکم,  آس پیک حاکم را برش میدهد و دست را مال خود میکند ولی اگر خال حکم را نداشت خال کارتی دیگر با توجه به کارت های خودش رد میدهد, مثلا آس خاج را نزد خود دارد در اینجا یک خال بی ارزش مثل 2لو خشت را رد میکند تا به یار خود اعلام کند که از خشت خال بالایی دارد و باز حاکم دست را میبرد.

 

پایان بازی:

 به محض اين كه جمع دست هاي برده يك تيم به 7 دست رسيد ، بديهي است كه آن تيم اين دور بازي را برده . پس يك دست به نفع اين تيم مي شود .

چنانچه تیم حاكم برنده دور بوده ، همان فرد حاكم مي ماند ، اگر تیم حاكم بازنده دور باشد ، حکومت! به نفر سمت راست او كه طبيعتأ از تيم برده فعلي است تعلق مي گيرد و به همين ترتيب با هر دست باخت تيم حاكم ، عنوان حاكم به تيم برنده تعلق مي گيرد . هر تيمي كه 7 دست ببرد ، يك راند بازي را برده .

و طبق معمول تیمی که هفت راند بازی را ببرد برنده نهايي بازي خواهد بود.

 

چند نکته:

 - حکم کردن بستگی به حاکم داره که هرچی خواست حکم کنه .

- اگر حاکم برنده راند شود در راند بعدی باز حاکم است اما اگر ببازد نفر دست راستیش حاکم میشود.

- Dealer بجز کارت هایش حق نگاه کردن کارت های دیگر بازیکنان را ندارد حتی یار خودش.

- اگر Dealer بد کارت پخش کرد مثلا به بازیکنی 14 کارت داد و به دیگری 12تا کارت بده ,دو حالت پیش میاد : 
1- حاکم میتواند از
Dealer بخواهد که دوباره کارت پخش کند.

2- با رضایت حاکم بازیکنی که 14تا کارت داره یک کارت را رو کرده و به بازیکنی که 12تا کارت داره بده (توافق میشود که اگر تیم Dealer 14تا کارت داشت تا دو دور بازی (از آن خال) حق برش آن خال کارت را ندارند و اگر تیم حاکم 14تا کارت باشند میتوانند در اولین دور بازی آن خال را برش دهند).

- حرف زدن در حین بازی با هم تیمی ممنوعه است.

اصطلاحات:

(عرشه = زمین)- (Dealer = کارت پخش کن)- (بر=مخلوط کردن کارت‌ها)

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط جایینو در تاریخ 1398/01/28 و 10:24 دقیقه ارسال شده است

از سایت خوب تان ممنوم ! جالب بود !

این نظر توسط كامران رحيمى در تاریخ 1398/01/16 و 23:15 دقیقه ارسال شده است

اگر دو نفر از چهار نفر حكم نداشته باشند دست جا ميرود
پاسخ : خیر بازی با همان کارت های پخش شده ادامه مییابد.

این نظر توسط تجهیزیار در تاریخ 1398/01/06 و 23:56 دقیقه ارسال شده است

جالب بود ! سپاس از اطلاعات تان !

این نظر توسط امیر در تاریخ 1395/09/02 و 1:31 دقیقه ارسال شده است

سلام.آیا میشه در طول بازی ورقی که خوردیم رو نگاه کنیم؟

این نظر توسط مهدی در تاریخ 1395/04/19 و 21:27 دقیقه ارسال شده است

ممنون بسیار خوب و کامل بودشکلکشکلکشکلکشکلکشکلک

این نظر توسط قاروز در تاریخ 1394/10/16 و 17:32 دقیقه ارسال شده است

عالی بود ممنون.شکلک

این نظر توسط مهدی در تاریخ 1394/06/07 و 11:32 دقیقه ارسال شده است

عالی بود اگه میشه به وبلاگ من هم سری بزنید


کد امنیتی رفرش
تبلیغات
درباره ما
Profile Pic
سلام نیاز به همکار:از دوستانی که در برنامه نویسی یا وبلاگ نویسی سررشته دارند دعوت به همکاری در سایت آموزشها می شود لطفا با ما تماس بکیرید و شماره بگذارید.(در قسمت تماس با ما)
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    ازکدام بخش بیشتر خوشتان آمد
    خلاصه آمار
    آمار سایت
  • کل مطالب : 610
  • کل نظرات : 63
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 91
  • آی پی امروز : 116
  • آی پی دیروز : 105
  • بازدید امروز : 350
  • باردید دیروز : 271
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 350
  • بازدید ماه : 6,486
  • بازدید سال : 59,051
  • بازدید کلی : 730,007
  • کدهای اختصاصی

    رنک الکسا

    وضعیت آب و هوا

    پیچک

    ديكشنري آنلاين
    نرخ ارز